Preview Mode Links will not work in preview mode

Flip the System Podcast

Dec 21, 2018

Met Arjan van der Meij - docent natuurkunde, en ambassadeur van Maker Education – blik ik terug op het bewogen onderwijsjaar 2018. Het lerarentekort, de ministers en vmbo Maastricht zijn onder andere onderwerp van gesprek, en we luisteren naar zijn zelfontworpen Wilhelmusmachine.


Sep 28, 2018

Waarom wordt het Nederlands onderwijs niet beter? Dat is het thema van ons nieuwe boek 'De sluipende crisis'. In deze aflevering ga ik in gesprek met mijn co-auteur Dorien Zevenbergen over dit nieuwe werk.


Sep 21, 2018

In 2014 werden we door toenmalig coalitiepartijen VVD en PvdA uitgenodigd om met andere onderwijsvernieuwers in gesprek te gaan over een toekomstplan voor ons onderwijs. In deze aflevering staan we stil bij wat er allemaal achter de schermen plaats heeft gevonden.


Sep 14, 2018

In deze aflevering praat ik verder met Jan van de Ven over het Lerarenregister, de Onderwijscoöperatie en PO-in-Actie!


Sep 7, 2018

Met Jan van de Ven, een van de gezichten van Po-in-Actie, praat ik over twee onderwerpen: waarom het zo lang duurde voordat het PO in beweging kwam nadat Het Alternatief uit kwam, en wat onze visie op het lerarenregister. Volgende week deel twee van dit gesprek.